Arjen Buikstra

Geboren (1972) en getogen in Zuidland met een Friese vader en een Slandse moeder, publiceerde hij in 2017 zijn eerste boek: Verhalen en foto’s uit de Stamboom van Zuidland.

Arjen is al sinds 2004 betrokken bij de Historische Vereniging Zuytlant en startte in 2013 het project De Stamboom van Zuidland, om de genealogische geschiedenis van het dorp in kaart te brengen.

De intentie is er om onder andere een derde deel van Verhalen en Foto’s uit de Stamboom van Zuidland uit te brengen.

Momenteel onderzoekt en schrijft Arjen de geschiedenis van het ‘s-Lands schip van oorlog de Mars van de Rotterdamse admiraliteit (1778-1781) onder Schout bij Nacht Willem Crul. Een project dat is voortgekomen uit het verhaal over de domineedochter Petronella van der Zaag (uit het boek Verhalen en Foto’s uit de Stamboom van Zuidland deel 2).

 De Stamboom van Zuidland brengt de Genealogische Geschiedenis van het dorp Zuidland in beeld. Inmiddels zijn er meer dan 20.000 Slandenaars vermeld met veel fotomateriaal, levensverhalen, krantenartikelen en nog veel meer. Breng een bezoek aan de website en ontdek uw geschiedenis….volg deze link