Onze boeken

De laatste reis van de Mars

De laatste reis van de Mars

GRATIS VERZENDING! Een dodelijke tropische orkaan, kapers, een zeeslag met de Engelsen, de dood van de schout-bij-nacht Willem Crul, de gevangenschap in barre omstandigheden en de strijd om naar huis terug te kunnen keren. Het klinkt als een stoer jongensboek, toch is dit het waargebeurde verhaal over de belevenissen van de 418 bemanningsleden op het Rotterdamse oorlogsschip Mars. In de zomer van 1780 vertrekt het schip naar de Hollandse kolonie Sint-Eustatius om daar de handelsbelangen te beschermen. Het is de vooravond van de Vierde Engelse oorlog (1780-1784) en hoewel de heenreis voorspoedig verloopt, overleeft het schip aan de rede bij Sint-Eustatius ternauwernood een van de grootste en dodelijkste orkanen uit de bekende geschiedenis. Willem Crul telt zijn zegeningen en is opgelucht als het schip begin februari 1781 de thuisreis aanvangt om een handelsvloot van 23 schepen naar Holland te begeleiden. Crul is zich dan nog onbewust van het begin van de Vierde Engelse oorlog en wordt daardoor verrast als drie Engelse oorlogsschepen de Mars onder vuur nemen. De schout-bij-nacht verliest hierbij zijn leven, maar wint een heldenstatus in het vaderland. Het boek vertelt, aan de hand van reisverslagen, journaals, logboeken, biografieën en persoonlijke brieven, het verhaal van het schip en de bemanning, van scheepsjongen tot kapitein. 256 pagina’s, geïllustreerd, full-color.

29.50

Verhalen en foto's uit de Stamboom van Zuidland deel 1

Verhalen en Foto’s uit de Stamboom van Zuidland (deel 1)

Het boek beschrijft diverse onvergetelijke en vergeten gebeurtenissen en Zuidlanders (Slandenaars) van vroeger.
Bijvoorbeeld over Cornelis van Deventer, het Slandse jongetje dat het schopte van scheepsjongen tot kapitein van de V.O.C. Het levensverhaal van Jan Zoeteman is even boeiend maar minder glorieus: hij emigreerde naar Canada maar werd daar in een cowboy-achtig duel vermoord.
De boef Anthonie (Toon) Kraaijenbrink groeide op in Zuidland en kreeg de bijnaam “de schrik van de Zuidhollandse eilanden”. Hij zat regelmatig in de gevangenis voor diefstallen en werd van meerdere moorden verdacht, onder andere in Hekelingen en de dubbele moord in Berkel en Rodenrijs.
Zo heeft het boek meerdere levensverhalen en bijzondere gebeurtenissen uit het verleden van Zuidland. Zoals de doleantie, de afscheiding door de gereformeerden van de hervormde kerk in 1886 waarbij het leger moest ingrijpen en waardoor het dorp bijna een eeuw lang in tweeën werd verdeeld.
Het boek is daarbij rijkelijk voorzien van foto’s.

20.00

Verhalen en Foto’s uit de Stamboom van Zuidland (deel 2)

In dit tweede deel over Zuidland en haar bewoners van vroeger zijn wederom veel verhalen en foto’s verzameld. Onder andere de moord op Willem Westerveld aan de Haasdijk (1912), de komst (en het verdwijnen) van het trammetje, de geschiedenis van Ring 14 (“De Valk” en Henk Boer), de eerste Slandenaar in Amerika (1656!) en wat hebben twee Amerikaanse presidenten met Zuidland te maken? U leest het in Verhalen en Foto’s uit de Stamboom van Zuidland, deel 2

20.00

Verhalen en foto's uit de stamboom van Zuidland deel 2

dE LAATSTE REIS VAN DE MARS